donderdag 18 februari 2010

Boekentafel

En daar stonden we dan zaterdagochtend bij een temperatuur rond het vriespunt. Al voor achten waren Massimo en ik in de weer om alles klaar te krijgen voordat de winkels open zouden gaan. Dat lukte niet helemaal, maar wel bijna :-) Probleem is: als het zo koud is dan gaan de Italianen niet lekker de stad in. De eerste tijd was er dan ook maar weinig volk op de been en dus weinig kansen om mensen aan te spreken.

Ons team was nog versterkt door een derde persoon, Salvatore, die in de gevangenis van Trento werkt. Verschillende mensen die hij heeft leren kennen terwijl ze gevangen zaten, zijn langsgekomen en Salvatore heeft uit kunnen leggen waarom we daar staan, wat ons doel is, Wie onze Opdrachtgever is. Een van hen heeft ook aangegeven graag een keer de kerkdienst te willen bezoeken.

Er kwam een vrouw langs van rond de 60. Meer dan een uur heeft ze daar bij ons gestaan, omdat ze gewoon even haar verhaal wilde doen. Vorig jaar is haar dochter op 35-jarige leeftijd overleden en dat gemis regeert haar leven. Ook zij heeft aangegeven wel een keertje naar de kerkdienst te willen komen.

Zo waren er verschillende mensen geinteresseerd om eens tijdens de kerkdienst te komen kijken. Komende zondag hebben we de maandelijkse kerkdienst in Rovereto. Laten we bidden dat deze mensen de vrijmoedigheid zullen nemen om werkelijk te komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten