maandag 27 juni 2011

Denk je éven een vergunninkje aan te vragen...

Van 9 - 20 juli komt hier een team van OM. Hartstikke gaaf natuurlijk en we zijn hard bezig met voorbereidingen. Nou ja, het gaat om de Italiaanse manier, dus eigenlijk weten we nog maar heel weinig van wat het team echt zal komen doen. Daarom was het wachten geblazen voor de aanvraag van vergunningen, want op de aanvraag moet precies staan wat er gedaan zal worden.

En ja, eindelijk kwam er bericht (en dat is maar goed ook, want vergunningen moeten uiterlijk twee weken van tevoren aangevraagd worden en laat het nou zo zijn, dat we over twee weken beginnen...). Ze zullen vooral activiteiten voor kinderen doen, poppenkast en clown enzo. Ik dus vanochtend direct naar het kantoor waar we ook voor de boekentafel altijd de vergunning aanvragen. Aanvraag, twee belastingzegels van 14,62 en dan denk je dat het voor elkaar is... Nee, nee... Poppenkast is een voorstelling, dus dan moet je ook toestemming vragen aan de Provinciale Administratieve Politie. Die dus maar eens even gebeld. Zij willen drie formulieren (met de bijbehorende belastingzegels uiteraard) en wel zo snel mogelijk. Allemaal leuk en aardig, maar dat kantoor zit in Trento... (30 km enkele reis...). Oké, doen we. En dan hopen dat je dàn alles voor elkaar hebt. Nee, nee, als ze muziek gebruiken, ook al is het maar heel zachtjes op de achtergrond, moet je nog een formulier invullen (ja, inderdaad weer met wat van die zegels) om ook daar weer toestemming voor te vragen en om het gemakkelijk te maken, moet dat formulier weer naar een ander kantoor...

Lieve mensen, we willen alleen maar een poppenkastvoorstelling geven en wat leuks doen voor de kinderen. Moet dat dan echt op drie verschillende kantoren, in twee verschillende steden met 12 van die zegels van 14,62? Zo wordt het aanvragen van vergunningen een dagtaak... Kunnen we dat niet wat efficiënter organiseren? :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten