woensdag 10 oktober 2012

In de schoot geworpen

Steeds weer zijn we op zoek naar nieuwe manieren om in contact te komen met de bevolking van Rovereto. De beste manier is dan natuurlijk om uit te vinden wat de belevingswereld van de mensen is en vervolgens te proberen om via een vereniging of activiteit deel uit te gaan maken van die wereld.

Veel kerken in Italië gebruiken 'cursussen Engels ' als middel om met de mensen in contact te komen, omdat velen toch wel graag Engels willen leren. Ook in de kerk van Rovereto heb ik dat al wel eens voorgesteld, maar omdat de provincie gratis cursussen Engels geeft, is dat idee er toen 'niet doorgekomen'.

Afgelopen voorjaar echter kwam via via (van een niet-Christen aan een zuster van de kerk) de vraag bij mij terecht of we ook cursussen Engels geven, want er zouden in ieder geval vijf mensen (van buiten de kerk) geïnteresseerd zijn. Daar hoefde ik natuurlijk geen moment over na te denken. Ja hoor, we organiseren ook cursussen Engels. Deze mogelijkheid die ons in de schoot geworpen werd, wilden we niet aan ons voorbij laten gaan.

In mei zouden we beginnen, maar om verschillende redenen ging dat niet door. In juni dan, maar wederom waren er problemen. Maar in september zijn we dan eindelijk van start gegaan. De deelname gaat onze verwachtingen te boven, want in totaal hebben we nu een groep van TWAALF mensen die wekelijks in de kerkzaal samenkomen om Engels te leren. Van die twaalf zijn er elf niet-kerkelijken en een zuster van de kerk van Rovereto. De lessen staan onder leiding van een Engelse uit de kerk van Trento en ik fiets er een beetje tussendoor met extra hulp en de technische zaken.

We zijn nu vier keer bij elkaar gekomen en we zien echt grote zegen. De groep kan het goed samen vinden en er komen vanuit de groep voorstellen om samen dingen te gaan ondernemen. Ik had al wel wat activiteiten in gedachten, maar ik dacht dat het nog te vroeg zou zijn om ze voor te stellen. Afgelopen maandag kwam de groep dus al met die ideeën :-)

Wat een geweldige manier om vriendschappen op te bouwen en ik ben ervan overtuigd dat de Here God deze vriendschappen gaat gebruiken! Zouden jullie voor deze mensen willen bidden?

2 opmerkingen:

  1. Leuk, en hoe kom je dan van een cursus Engels naar een goed gesprek over de belevingswereld van jou Italianen en geloven?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op zich is dat niet zo moeilijk, want door de vriendschappen die we aan het bouwen zijn en doordat we in het Engels over allerlei zaken praten (wat is je werk?) komt dat eigenlijk vanzelf wel. Bovendien komen we samen in de kerkzaal waar dan ook weer vragen door ontstaan.

    BeantwoordenVerwijderen